Blog


Blog Index

WAQAS QADRI

Tags: outlandish

Waqas Qadri, bedre kendt som ham fra Outlandish, er aktuel med sit debut album ’Øko-Logik’. Waqas fortæller om det at stå på egne ben, om hans inspiration fra Bollywood og Morten Korch og om vigtigheden i at bruge humor for at nedbryde barrierer. Albummet byder på sjove, danseglade feel good-rytmer blandet med seriøse skildringer af dagligdagen.

- Hvorfor lige ’Øko-Logik’?
-Jeg flyttede fra Brøndby Strand til København for halvandet år siden. At flytte til København, var et kulturchok på den positive måde. Jeg blev helt vildt inspireret til at skrive, også på dansk.


Jeg sad ikke og forberedte en masse tekster, det var ikke noget akademisk mesterværk. Det var bare, det jeg tænkte, jeg skrev ned. Jeg har ikke lavet for meget om i de oprindelige tekster, hvilket også er en af grundene til titlen ’Øko-Logik’ - det er et meget rendyrket album.


Det er lidt sjovt, men jeg mødte sangerinden Karen, som jeg har kendt gennem mange år, og fortalte hende lidt om projektet. Hvorefter hun sagde: ”Nå det er sådan noget økologisk café latte hip-hop, du har gang i”. Det tog jeg som en kompliment.

- Hvorfra kommer inspirationen til nummeret ’Madpakke min’?

-’Madpakke min’ er en barndomshistorie. Jeg har en masse gode røverhistorier fra min barndom, såsom rugbrødsmadder med kebab, og hår der duftede anderledes. Hver gang jeg trådte ind i kantinen, spredte lugten sig. Det er ikke noget, jeg er flov over i dag, men dengang blev jeg lidt halvflov.

- Hvor langt tid tog det at lave albummet?
-Det tog ikke så langt tid at lave, ca. 3-4 måneder.

- Er det vigtigt for dig at rappe på dansk?
-Det sjove er, at jeg altid har sunget på engelsk i Outlandish, men det er alligevel en lånt kultur. At gøre det på dansk det er noget helt andet, man er helt blottet. Det var en meget stor befrielse, men også meget skræmmende at rappe på dansk. Det er helt klart et eksperiment for mig det her album. Jeg lover, at det ikke er sidste gang, folk får lov til at blive pint af min musik, hehe.

- Hvorfor har du valgt at bruge humor i dine tekster?
-Der skal helt klart selvironi til. Jeg vil ikke tage mig selv for højtideligt. Nummeret ’At stråle om kap med solen’, stammer fra noget, jeg har læst i en Jumbobog, hvor Anders And prøver at stråle om kap med solen, men det går bare ikke, fordi han altid vil være middelmådig. Jeg kan godt se mig selv i ham. Der er til gengæld ingen grund til at forsøge at stråle om kap med solen og gøre sig selv til noget, man ikke er.

- Det er et lidt sjovt billede, du har på forsiden af dit album. Hvorfor har du valgt netop sådan et billede?
-Jeg laver lidt sjov og sætter mig selv i en Morten Korch situationen. Det er for at tage lidt pis på det hele, for at bløde det hele lidt op og for at sige: ”Come on, jeg kan da også godt sidde og chille i et kolonihavehus med Dannebrog hængende”. Der er ikke patent på at gøre det.
Når min familie i Pakistan ser det her, så siger de: ”Åh det er jo totalt Bollywood”. For nogle er det Morten Korch, og for andre er det Bollywood, og for folk i Tyskland er det noget helt andet.

- Hvordan var det at arbejde med TV2’s forsanger Steffen Brandt?
-Han er et rigtigt godt menneske, nede på jorden - ingen stjernenykker eller noget som helst. Han var meget åben for det der var, da vi gik i studiet sammen. Jeg har også arbejdet med ham i Outlandish.

- Hvordan er det at stå på egne ben?
-Normalt er vi tre mennesker, så kan man skiftes lidt til at snakke. Nu er det lidt ligesom, at man forlader reden. Det er meget sundt for mig uanset, hvordan det går. Jeg ville ønske, at jeg havde gjort det før.

- Hvad håber du på at opnå med det her album - er der et mål og et budskab? 
-Selvfølgelig er der et budskab, og det er at vise mig, som jeg egentlig er i forhold til, den jeg er i Outlandish. Når man er lidt flere mennesker, så kan ens identitet gå lidt tabt.
Inderst inde er jeg bare en lille bonderøv, en gøglertype, og det er det, der kommer til udtryk i det her album. Selvfølgelig er der også seriøse emner i albummet, men det er helt klart et feel good-album.

- Hvordan ser fremtidens Danmark ud for dig?
-Lidt a la det man ser i storbyerne. Der skal være mere diversitet, da det er bedre i et samfund, fordi det er med til at bidrage. Her i Danmark har vi selvfølgelig nogle udfordringer, når man har så mange forskellige mennesker, der lever sammen. Jeg tror på forståelse, accept, tolerance og en indsats for at få tingene til at køre.

- Hvad synes din søn om din musik?
-Min søn er med i videoen til ’Madpakke min’. Han synes, det er meget cool og spørger: ”Hvorfor har jeg ikke fået penge for at være med i videoen”, hehe..

Waqas’ album er på gaden nu, og allerede til april kan du glæde dig til et gensyn med de søde Outlandish-gutter, som netop nu er i studiet for at indspille sangene til deres næste album.